Samfund

Region vil tilbyde lokale covid-vaccinationer i efteråret og vinteren

Region Midtjylland gør klar til at skrue op for vaccinationsindsatsen mod covid-19 igen.

Forretningsudvalget har netop besluttet rammerne for efterårets covid-19 vaccinetilbud i Region Midtjylland. Strategien for vaccinetilbuddet er nationalt bestemt og udmeldt af Sundhedsministeriet 22. juni. Udover covid-vaccinationer skal regionen fra 1. oktober desuden tilbyde vaccination mod influenza- og pneumokok (lungebetændelse). 

– Vi har mange dygtige medarbejdere, der har stået klar til at vaccinere længe. Nu skruer vi igen op for kapaciteten i de faste vaccinecentre. Og arbejder derudover på at indgå aftaler om vaccination endnu flere steder i samarbejde med andre, fx praktiserende læger, apoteker og kommunerne. Målet er at sikre let, tryg og hurtig adgang til vaccination for alle, der skal tilbydes vaccination, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S). 

Vaccination tilbydes flere steder

Ifølge strategien skal Region Midtjylland tilbyde vaccination til plejehjemsbeboere og de ældste borgere fra 15. september.

Strategien forudser desuden, at alle borgere over 50 år tilbydes et boosterstik fra 1. oktober. 

Plejehjemsbeboere ventes at blive vaccineret på plejehjemmene.

Regionen vil derudover tilbyde vaccination fra i alt syv faste vaccinecentre i hhv. Holstebro, Herning, Viborg, Silkeborg, Randers, Aarhus og Horsens. Vaccinecentrene skal som hidtil i dialog med kommunerne om at oprette lokale vaccinetilbud efter behov. Regionen arbejder også på at indgå aftaler om vaccination hos praktiserende læger, private vaccinationsfirmaer og på apoteker. 

I august får de politiske udvalg en status på arbejdet med at organisere vaccineindsatsen i region Midtjylland. 

Kommentarer