Kultur

Strik til den kolde tid

Foto: Skanderborg Kommunes Biblioteker

Der kommer gang i strikkepindene på bibliotekerne i Galten og Ry, når Lene Randorff og Mette Larsen er hovednavnene til efterårets strikkearrangementer.

Med mange hundrede strikkebøger på hylderne er der masser af inspiration at hente for stikkere på alle niveauer. Men for mange kan det at mødes om strik, mønstre og teknikker give en ekstra inspiration og glæde. At finde en gruppe med gang i strikkepindene på bibliotekerne er ikke et nyt fænomen. Der har i mange år været strikkeklubber rundt på landets biblioteker, og flere af de lokale strikkefællesskaber er heldigvis også så småt ved at vende tilbage på kommunens fire biblioteker ovenpå corona. Og der er mere fra samme (strikke)kurv. For spørger man f.eks. kulturformidler på Ry Bibliotek Line Ammentorp, er der i skivende stund to aktuelle strikkearrangementer på plakaten – arrangementer som netop har fokus på at lade interessen for strik være en vej til at styrke mødet mellem mennesker: 

”Vi håber på, at mange vil dukke op og opleve det fællesskab, som strik kan give. Vi sørger for rammerne med kaffe, the, lidt sødt og nogle fremragende oplægsholdere, og så skal snakken nok gå rundt blandt bordene, og inspirationen kan flyde frit.” 

Workshop og en snak om strikkelivet

Ligesom der findes mange forskellige strikkeopskrifter, så byder strikkearrangementerne på bibliotekerne også på to forskellige vinkler på strik.

På Galten Bibliotek kan man møde Mette Larsen – en strikkerebel fra det sønderjyske, som deltog i Den Store Strikkedyst i 2015, hvorefter hendes strikkeliv tog en radikal ændring. Så har du lyst til at se og høre noget andet, end det du er vant til, og hvad man kan og ikke kan inden for strik mm. Så mød op og hør Mette fortælle om det, der blev hendes livsændrende passion – og som er endt med at ændre hendes liv. 

Efter en lang periode med livet på hold på grund af udbrændthed og stress, opfandt Mette en helt ny måde at gribe tingene an på, både mht. til strik og hendes liv i det hele taget.

På Ry Bibliotek kan man komme til workshop i strikketeknikken Top Down med Lene Randorff, som har udgivet 14 bøger om strik inden for de sidste 10 år. Nu kan du ikke alene møde Randorff i Ry Bibliotekets hyggelige og uformelle rammer, men også blive vejledt i spændende teknikker, som giver strikketøjet et ekstra touch.

Kommentarer