Kultur

Påske og kreativitet på bibliotekerne i Skanderborg

Fra og med lørdag den 9. april til og med mandag den 18. april kan alle kreative sjæle lave kreative DIY-aktiviteter og lede efter påskeharens glemte æg rundt på hylder og i kroge på kommunens fire biblioteker.

Der er fundet masser af materialer frem fra kælder og kvist, når der inviteres ind til kreative dage på bibliotekerne. Her er der blandet andet DIY-aktivitet for alle med fokus på genbrugspåskepynt, som børnebibliotekar Berit Bräuner Bagger blandt har været med til at forberede: 

”Vi har været i det kreative hjørne og fundet på nogle sjove aktiviteter, som kan være til inspiration for både de helt små og for de voksne. Så læg roligt vejen forbi dit lokale bibliotek i påsken.” 

Opfordringen om at slå sig ned ved krea-bordet og sammen lave påskeharer i genbrugsmaterialer gælder hele påsken. Også i den selvbetjente åbningstid, hvis kreativiteten trænger sig på om søndagen. 

Den glemsomme påskehare

Udover den kreative genbrugspåskepynt, så kan alle børn, familier – og barnlige sjæle – hjælpe påskeharen. Påskeharen har nemlig været på besøg på biblioteket på sin vej hen for at besøge sin ven Påskelammet.

Med sig havde Påskeharen en hel kurv fuld af æg hvorpå Påskelammets adresse stod skrevet – for Påskeharen har nemlig en rigtig dårlig hukommelse. Imens Påskeharen legede på biblioteket glemte han desværre sine æg rundt omkring på hylder og i kroge. Hvordan skal han nu finde vej hjem til Påskelammet?

Når man har fundet alle æg igen kan man deltage i konkurrencen om en hyggepræmie til både store og små. Vinderen udtrækkes tirsdag d. 19. april og får direkte besked.

Ligesom krea-bordene med genbrugspåskepynt, så kan finde æggene også findes i den selvbetjente åbningstid.

 

Kommentarer