Kultur

Ordblind – hvad er det og hvor kan man få hjælp?

Foto: Skanderborg Bibliotek

Vi sætter fokus på ordblindhed blandt børn og unge i Skanderborg Kommune

Uge 40 er international ordblindeuge. I den anledning er Skanderborg Bibliotekerne gået sammen med Skanderborg Kommunes ordblindekonsulent Inge Burchardt om at lave nogle spændende tilbud målrettet børn, unge og deres voksne. 

Er dit barn ordblind, og har I brug for at blive mere fortrolige med, hvad det er?

Torsdag den 7. oktober lægger ordblindekonsulent Inge Burchardt vejen forbi Ry Bibliotek (kl. 16.30-18.00) og Hørning Bibliotek (kl. 19.00-20.30) og giver her et indblik i, hvad ordblindhed er, og hvad der kan følge med af vanskeligheder. Med sig har hun elever fra ordblindeefterskolen Kragelund Efterskole: De sande eksperter. Eleverne vil dele en række gode fif til nyttige læse- og skriveprogrammer.

Deltagelse er gratis men kræver en billet, som kan hentes via Bibliotekets hjemmeside (”Det Sker”). 

Arrangementerne er målrettet børn, unge og deres voksne, som har interesse i at blive klogere på ordblindhed og som gerne vil inspireres til hjælpemidler samt tips og tricks til dagligdagen.

Kom i biografen og prøv SubReader

I ordblindeugen er der samtidig fokus på at man sagtens kan gå i biografen som ordblind – også til udenlandske film. Alle kommunens biografer har installeret programmet ”SubReader” der læser underteksterne op på ens mobiltelefon. Og der vil være et ekstra godt tilbud til alle ordblinde, der deltager i ovennævnte arrangementer på bibliotekerne.

Arrangementerne er et samarbejde med Skanderborg Kommune, BioHuset Galten, Ry Bio, Biografen Skanderborg og Skanderborg Kommunes Biblioteker.

Kommentarer