Galten

Ny cykelsti i Herskind er på sporet

Foto: Ingeborg Rosendal.

I en måned har trafikanter på Langelinie i Herskind kunnet følge med i byens seneste cykelstiprojekt. Her giver kommunens projektleder en status på projektet.

En ny cykelsti er på vej i Herskind. Det er noget, byen ser frem til. Men lige nu ser alle brugere af byens hovedvej, Langelinie, nok mest frem til at arbejdet langs vejen får en ende. Og her er der godt nyt: Projektet skrider frem som planlagt. Det fortæller projektleder og anlægsingeniør Ingeborg Rosendal fra kommunens afdeling for veje og trafik.

– Arbejdet er godt i gang på den enkeltrettede cykelsti på den nordlige side af Langelinie. Der er sat kantsten på hele strækningen nu, og efter jul går vi så for alvor i gang med den sydlige side, siger Ingeborg Rosendal, der følger projektet tæt.

Klar med striber i maj

Planen i Herskind er at forlænge de eksisterende cykelstier langs Langelinie fra Blomsterparken og hele vejen ud af Herskind by. De nuværende enkeltrettede cykelstier fortsætter frem til en nyetableret krydsningshelle på Langelinie og samles herefter til én dobbeltrettet cykelsti på den sydlige side af vejen frem mod Helledigvej.

Projektets tunge arbejde forventes færdigt med udgangen af februar 2022. Herefter følger asfaltering og afstribning, fortæller Ingeborg Rosendal:

– Vi håber på at lægge første lag asfalt omkring uge otte, alt efter hvornår asfaltværkerne åbner. Det afhænger meget af vejret. Forhåbentligt kan cykelstierne så tages i brug allerede medio marts, og stierne vil stå helt færdige med toplag og afstribning omkring maj, siger hun.

Det sidste lag asfalt på cykelstierne – toplaget eller slidlaget, som det også kaldes – kan først lægges omkring maj måned, da det kræver noget højere temperaturer ved udlæggelse.

Du kan følge projektet i Herskind og se kommunens øvrige større projekter på veje og stier på skanderborg.dk/vejarbejde.

Kommentarer