Munkenes mad
En stor og tyk munk med et krus øl i hånden? Opfattelsen af klosterfolk som velnærede livsnydere opstod i kølvandet på Reformationen. Men hvordan passer det med den viden, vi har om de cisterciensermunke, som levede på Øm Kloster i 1100-tallet? Cistercienserordenen blev kendt for deres strenghed, mådehold og enkelthed på alle livets områder, også i forhold til mad.
Kom til foredrag den 7. december på Museum Skanderborg Perron1 og hør om cisterciensernes mad og madkultur i Danmarks middelalder. Måske får du svar på, om også de danske cisterciensere med tiden udviklede sig til velnærede livsnydere.
Praktisk information:
Tidspunkt: 7. december kl. 16.00-17.00.
Sted: Museum Skanderborg Perron1. Jernbanevej 9, Skanderborg.
Pris: Børn og unge til og med 25 år er gratis. Voksne: kr. 50,-. Betaling foretages ved ankomst.
Vi tager hensyn til Covid-19 forholdsregler. Man melder sig til på Museum Skanderborgs hjemmeside www.museumskanderborg.dk.
Kommentarer