Galten

Læseklubber med med forskellige temaer

Grafik: Skanderborg Kommunes Biblioteker

Skanderborg Kommunes Biblioteker udbyder dette efterår otte læseklubber med forskellige temaer, som man kan tilmelde sig til en sæson.

Har du overvejet at starte i en læseklub, men ved ikke lige hvordan du skal komme i gang?

Så er bibliotekernes temalæseklubber et godt sted at starte. Læseklubberne er gratis og medlemmerne mødes på biblioteket én gang om måneden i cirka halvanden time fra september til april næste år. Man tilmelder sig en sæson ad gangen til det tema man finder interessant, som kulturformidler Randi Kristensen her uddyber:

– Vi har udvalgt nogle temaer, som ligger op ad tendenser i litteraturen lige nu. For eksempel udbyder vi i Galten en læseklub med romaner med biografisk eller selvbiografisk udgangspunkt, og i Ry har vi fokus på Finland og kvindeskildringer.

Samarbejde med andre kommuner

Der er dog også klubber for de mere klassiske genrer, såsom politisk spænding og noveller. Derudover udbydes der også klubber med indhold om aktuelle debatter. I de klubber skal deltagerne dog ikke debattere ud fra egne holdninger, men forholde sig til, hvordan de udvalgte bøger forholder sig til den aktuelle samfundsdebat.

– Vi er i øjeblikket i gang med et projekt sammen med bibliotekerne i Skive og Herning, der handler om, hvordan bibliotekerne kan være med til at få danskerne til at drøfte emner og problemstillinger. Med de her læseklubber håber vi, at det lykkes at skabe en spændende dialog, som kan inspirere andre kommuners biblioteker, fortæller Randi Kristensen om projektet, som er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Hvis man er interesseret i at læse mere om bibliotekernes læseklubber, så kan man hente en folder på biblioteket, eller gå ind på hjemmesiden, hvor det også er muligt at tilmelde sig frem til og med søndag den 14. august. 

Kommentarer