Skanderborg by

Kunsten fortæller historie

Fra Steen Rasmussens udstilling ”Apokalyptiske tanker - What remains” på Perron1. Foto: Steen Rasmussen.

Kulturhistoriske museer besvarer spørgsmål – kunsten stiller spørgsmål.

Torsdag den 3. november byder Museum Skanderborg Perron1 indenfor til en aften med samtaler om kunst med udgangspunkt i Steen Rasmussens aktuelle udstilling på Perron1.

Når museernes videnskabelige faglighed sættes op mod kunstens undrende blik på verden, får man et udvidet perspektiv på tingene og der åbnes op for en større forståelse. Arrangementet begynder med en rundvisning i udstillingen “Apokalyptiske tanker – What remains “, hvor Steen Rasmussen fortæller om de tanker, der ligger bag værkerne. Herefter er der af en dialog mellem museumsdirektør Lene Høst-Madsen og Steen Rasmussen, hvor vi stiller skarpt på, hvordan kunst og kultur kan flettes sammen i en lokalhistorisk sammenhæng. Publikum er også meget velkomne til at bidrage til samtalerne.

Der er mulighed for at købe kaffe, et glas vin eller vand og en lille snack i løbet af aftenen.

”Apokalyptiske tanker – What remains“

Steen Rasmussen har omdannet det tidligere sikringsrum i museets underetage til en kalejdoskopisk installation bestående af en række rum med hver sin historie. Publikum bevæger sig gennem forskellige tableauer, der inviterer til refleksioner om forgængelighed.

Værket refererer til lokale hændelser blandt andet slaget og ofringerne i Illerup Ådal og Alken enge, samt myten om den hovedløse rytter og de fire ildsprudlende heste, der som dødens budbringere jager gennem ådalen om natten. En lokal pendant til de apokalyptiske ryttere fra biblen.

Udstillingen præsenterer publikum for dilemmaer som æstetik kontra etik – det eksistentielle tab og Identitetens foranderlighed og kan opleves på Museum Skanderborg – Perron1 i perioden fra 20. maj til 31. december 2022.

Fakta:

Event: Kunsten fortæller historie.

Tidspunkt: 3. november kl. 19-21.

Pris: 75 kr. for voksne. Børn og unge til og med 25 år er gratis.

Sted: Museum Skanderborg, Perron1, Jernbanevej 9, Skanderborg. 

Kommentarer