Galten

I Vinterferien vil der både være dinosaurer, mumier og legorobotter på Skanderborg Kommunes Biblioteker.

Foto: Skanderborg Kommunes Biblioteker

Børn, forældre og bedsteforældre kan på Skanderborg Kommunes Biblioteker glæde sig til en sand tidsrejse i Vinterferien. Her spænder programmet nemlig lige fra imponerende dinosaurer, over egyptiske mumier og videre til kamplystne LEGO-robotter. 

Første stop på tidsrejsen er den Dino-workshop, hvor børn i alderen 7-10 år får mulighed for at blive dinosaurjæger for en dag! Og Nanna Rømer Haubjerg, som er børnebibliotekar på Skanderborg Bibliotek er så småt ved at gøre klar til workshoppen, mens hun fortæller:

”Til den her Dino-workshop, vi skal have på Skanderborg Bibliotek, får vi besøg af en rigtig Dino-ekspert ved navn Steen Andersen. Steen har været med til mange udgravninger, og på dagen vil han fortælle om sine oplevelser samt vise billeder fra udgravningerne”. 

Nanna fortsætter: ”Det bliver ret vildt, for udover at vi skal høre om dinosaurer, vil der også være mulighed for at røre ved ægte dinosaurknogler og æg, ligesom vi også alle sammen kan prøve at hugge fossiler ud og undersøge dem i laboratoriet”.

Næste stop på tidsrejsen foregår i Egypten – eller sådan kommer det i hvert tilfælde til at føles. For når børnebogsforfatteren Kathrine Eg Mølhave afholder ”Mumiehygge” på bibliotekerne, er det med en blanding af oplæsning og kreativ workshop. Hun vil nemlig både læse op fra Tut og tumult-bøgerne og fortælle om faraoer, magiske symboler og mumier. Vidste du for eksempel, at de gamle egyptere trak faraoens hjerne ud gennem næsen, når han skulle laves til en mumie? 

Børnebibliotekaren Berit Brauner Bagger kan heldigvis berolige os lidt, når hun med et smil fortæller: ”Det bliver nogle rigtig spændende dage med disse Mumiehygge workshops, som vi både afholder på Biblioteket i Ry og Biblioteket i Skanderborg. Men bare rolig: Vi skal altså ikke trække hjerner ud. Til gengæld skal vi lave vores egne mumier og snakke om, hvordan man gjorde dengang i det gamle Egypten”.

Tidsrejsen slutter i nyere tid og sætter børn (fra 10 år og opefter) i selskab med robotter fra LEGO Mindstorms. Og her handler det altså om at være beredt – både til at bygge en solid robot og til efterfølgende at gå i kamp mod de andre robotter. Heidi Primdahl Jakobsen, som er børnebibliotekar på Galten Bibliotek er begyndt at glæde sig: ”Hverken på Galten Bibliotek eller på Hørning Bibliotek kommer det til gå stille for sig til disse workshops. For i selskab med en rigtig robot-bygger, skal vi først og fremmest lære noget om, hvordan man bygger og programmerer sin robot. Og derefter skal vi faktisk dyste mod hinanden i et battle, der kaldes for robotsumobrydning. Og det bliver vildt…”. 

Herfra ønsker vi alle Vinterferiens passagerer en god tidsrejse rundt på Bibliotekerne. 

For rejsens sikkerhedsregler, tidspunkter og tilmelding kan der findes nærmere information på www.bibliotek.skanderborg.dk  

Kommentarer