Galten

Det sker på Museum Skanderborg i Efterårsferien

Der sker en masse på Museum Skanderborg i efterårsferien. Foto: Museum Skanderborg.

Besøg en bunker, kom til æbledag på Gl. Rye Mølle, saml potteskårene eller oplev Øm Kloster museum i lommelygtens skær. Der er spændende aktiviteter for børn og deres familier på Museum Skanderborgs afdelinger i efterårsferien.

Lørdag den 15. oktober er der ”Store-bunkervandrings-dag” med tre guidede vandringer til bunkerne i Dyrehaven. En af turene er i børnehøjde og særligt tilrettelagt for børnefamilier. Der kræves tilmelding til alle vandringerne, da der er begrænsede pladser pr. tur. Tilmeld dig på museumskanderborg.dk. Skanderborg Bunkerne holder også almindeligt åbent torsdag- søndag i efterårsferien fra kl. 13-16. Kom og hør den nye lydkulisse med engelske bombefly over bunkerne.

Der er bunkervandring igen lørdag d. 22. oktober, men her er der ingen særlig tur for børnefamilier.

Søndag den 16. oktober fra kl. 10-16 er der ”Levende museum” og æbledag på Gl. Rye Mølle med spændende og sjove aktiviteter for børn og voksne i forbindelse med skolernes efterårsferie. 

Den gamle Mølle befolkes af dygtige håndværkere, som sætter gang i maskinerne, og Møllen fyldes af lyde og aktiviteter. De gamle motorer og savværket kommer i gang og møllen kører. Vil du have presset dine egne æbler, så hjælper Låsby Æblets Venner. Du skal blot medbringe æbler og dunke, så kan du få friskpresset æblesaft med hjem. Børnene kan bygge en drage, lave kastanjedyr og male på sten. 

På dagen vil der være salg af friskbagte boller, kaffe og te. 

Museet på Gl. Rye Mølle har også almindeligt åbent torsdag-søndag kl. 13-16 i efterårsferien. 

På Øm Kloster Museum er der torsdag den 20. oktober kl. 18.30-20.30 ”Museum i lommelygtens skær”. 

Lys dig frem i mørket mellem skeletterne og oplev den særlige aftenstemning på Øm Kloster. Besøg museet med en lommelygte i hånden i skæret fra måne, fakler og levende lys, når museet holder aftenåbent i efterårsferien. I mørket kan du møde “munke”, som fortæller historier om dengang, der boede rigtige munke på Øm Kloster. Hvis du bliver kold, kan du gå hen til bålet og få en varm drik (som naturligvis er børnevenlig). Vel mødt i mørket og husk lommelygte! 

Øm Kloster Museum har også almindeligt åbent tirsdag-søndag kl. 10-16 i hele efterårsferien.

På Perron1 kan man være med i Historieværkstedet mandag til fredag, den 17. oktober-21. oktober kl. 10-12 og kl. 13-15. Saml en tallerken i dyngen af potteskår – kan du finde dem alle sammen?

Hvilket tøj havde de på fortiden? Farvelæg og klæd din egen person på i tøj fra en historisk periode og sæt den op på tidslinjen. Alle dage mandag til søndag kl. 10-18 kan du gå på skattejagt i Skanderborgs historie – find det hemmelige kodeord.

Entrépriser for voksne og yderligere oplysninger om de enkelte arrangementer kan ses på Museum Skanderborgs hjemmeside www.museumskanderborg.dk

Kommentarer