Ry

Årets sidste fredagscafé kombineres med broderi

Foto: Ry Bibliotek

Den 25. november kan man både brodere sammen med Øm Kloster Museum og høre fascinerende fortællinger i anledning af 850års jubilæet.

I år er det 850 år siden munkene grundlagde Øm Kloster tæt ved Ry mellem Mossø og Gudensø. De mødte mange udfordringer, hvor de flyttede tre gange og var syv år undervejs, inden de fandt det perfekte sted til deres kloster i Øm. Vi kender deres historie fra håndskriftet Øm Klosters Krønike, hvor munkene beskriver alle de mennesker og besværligheder de mødte på deres vej. Til denne fredagscafé kan du høre meget mere om den fascinerende historie.

Starter ud med broderi

I 12 udvalgte nedslag skal historien om munkenes vej til Øm nu foreviges i en broderet frise, og du har nu muligheden for at sætte dit præg på historien. Inden fredagscaféen, som traditionen tro starter kl. 16, byder Øm Kloster Museum nemlig indenfor til en broderieftermiddag på Ry Bibliotek. Den broderede frise er nemlig ikke færdig, men er et samarbejdsprodukt, som til sidst vil blive offentliggjort på museet. Så hvis du har lyst til at brodere, så er alle velkomne til at møde op fra kl. 14 – og man skal blot medbringe sig selv.

Broderiseancen slutter af med en klassisk fredagscafé, hvor museumsinspektør Lene Mollerup fortæller om den spændende historie om munkenes rejse. Man er naturligvis velkommen til at brodere imens. Mens Lene fortæller om de munkene og fejringen af 850-års jubilæet serverer biblioteket en kop kaffe, te og en småkage dertil. Fredagscaféen afholdes som altid uden tilmelding, så mød blot op til en hyggelig start på weekenden.

Biblioteket deler fortællinger

Grundtanken bag fredagscaféerne er at dele oplevelser med hinanden, og man er altid velkommen til at kontakte biblioteket, hvis man har en historie man gerne vil fortælle.

”Med fredagscaféerne vil vi gerne skabe et rum for den lokale fortælling. Så hvis man har noget interessant viden om vores lokalområde eller andet, som man tror vil have andres interesse, så kontakt os endelig”, opfordrer kulturformidler Randi Kristensen.

Kommentarer